Ingheţată de nes şi ciocolată

inghetata

Dacă îţi place ciocolata şi te declari fanul numărul 1 al nesului, cu siguranţă reţeta pe care ţi-o recomandăm astăzi îţi va merge la suflet. Combină nesul şi ciocolata în acest preparat delicios, care îţi va încânta toate simţurile, şi bucură-te de un desert care te va ajuta să te răcoreşti în zilele călduroase de vară.

Ingrediente
Pentru îngheţata de ciocolată
250 g lapte
3 gălbenuşuri
60 g zahăr
60 g ciocolată neagră rasă fin
1/2 baton vanilie

Pentru îngheţata de nes
100 ml lapte
150 ml smântână
60 g zahăr
2 gălbenuşuri
1 plic gelatină
1 lingură lichior cafea
100 g frişcă
2 linguri nes
pişcoturi
ciocolată albă şi neagră menaj, pentru decor

Mod de preparare
Bagi o formă dreptunghiulară de cozonac (de preferat din yena sau tip ramekin) la congelator. Pentru îngheţata de nes, freci gălbenuşurile cu zahărul, lichiorul şi cu gelatina dizolvată în puţină apă călduţă.
Într-un vas cu pereţi dubli, amesteci laptele cu smântâna şi pui pe foc până se înfierbântă, apoi adaugi compoziţia de ouă. Laşi la foc mic să dea un clocot, având grijă să nu se taie, apoi dai deoparte. Pui nesul în compoziţie şi laşi să se răcească. La final, amesteci cu frişca. Dai la rece.

Pentru îngheţata de ciocolată, pui laptele pe foc cu batonul de vanilie şi după ce fierbe dai deoparte. Freci cu o lingură de lemn gălbenuşurile cu zahărul, până îşi dublează volumul şi se deschid la culoare. Torni prin sită laptele fierbinte, scoţi batonul de vanilie şi torni peste compoziţia de gălbenuşuri. Amesteci încet şi pui din nou la foc mic. Când începe să fiarbă, dai deoparte şi adaugi ciocolata rasă, laşi să se răcească la temperatura camerei. Din când în când, amesteci cu o lingură de lemn şi laşi să se răcească bine de tot.

Scoţi forma de la congelator. Torni compoziţia de nes, apoi pe cea de ciocolată, aşezi pişcoturile şi introduci forma la congelator circa 7-8 ore. Răstorni forma pe un platou în momentul servirii şi decorezi cu spirale de ciocolată neagră şi albă rase. Dacă vrei s-o tai mai uşor, foloseşte un cuţit ascuţit încălzit în prealabil în apă fierbinte.

Related posts

Leave a Comment