Tartă cu cartofi

tarta cu cartofi

Foarte popular, ba aproape banal azi, cartoful a ajuns în Europa în a doua jumătate a secolului al XVI-lea, după ce spaniolii au colonizat America de Sud. Cu toate că

în prezent suntem printre cei mai mari consumatori de cartofi de pe continentul european, în sudul României ei au fost gustaţi prima dată abia acum un secol. Avem pentru voi reţetă căreia nu îi vei rezista: cea mai gustoasă tartă cu cartofi.

Cea mai gustoasă tartă cu cartofi – Ingrediente

Pentru aluat

450 g făină
1 plic praf de copt
3 gălbenușuri
250 g unt
250 g smântână
1 praf sare

Pentru umplutură

6 cartofi
1 ceapă
1 pește afumat
3 ouă
2 linguri făină
50 g unt
sare
piper
50 g smântână
100 g cașcaval
ardei gras, opţional
mărar, opţional

 

Cea mai gustoasă tartă cu cartofi – Mod de preparare

Pentru aluat, amesteci făina cu praful de copt stins, apoi încorporezi gălbenușurile bătute, untul și smântâna. Sărezi, dai totul la frigider 30 de minute, apoi întinzi aluatul în strat uniform și-l pui în tavă, astfel încât să acopere și marginile. Îl înţepi cu o furculiţă din loc în loc.

Pentru umplutură, fierbi cartofii în coajă, apoi îi cureţi și-i zdrobești. Tai ceapa julien, o călești și o pui peste cartofi. Adaugi peștele afumat curăţat și rupt în bucăţele, apoi 2 ouă, făină, unt, sare și piper.

Amesteci totul și torni compoziţia peste aluat. Adaugi ardei gras tăiat fâșii, dacă dorești, și smântâna amestecată cu oul rămas. La final, razi cașcavalul și, după preferinţă, poţi pune și mărar tocat. Dai tarta la cuptor 30 de minute.

Related posts

Leave a Comment